Aberøv

Aberøv

Alle højtider burde have deres egen marengskage. Det er supernemt at bakse sammen og smager skønt. Det tager dog lidt tid at lave, men så kan du jo gå og glæde dig imens.

Denne udgave af en marengskage er jeg først stødt på efter jeg flyttede til jylland. Men hvilket møde!!

 

Du skal bruge:

Til marengsmassen:

140 g pasteuriserede æggehvider (stuetemperatur)

Et nip fint himmalayasalt

250 g fin rørsukker

1 tsk. majsstivelse

1 tsk. hvidvinseddike

Til pynt:

Mælkefri kagecreme og/eller flødeskum

Mørk chokolade til fyld og pynt

 

Sådan gør du:

Pisk æggehvider, eddike og salt skummende. Eddiken er med til at binde proteinerne i æggehviden. Bland og tilsæt sukker og majsstivelsen lidt efter lidt under kraftig piskning. Pisk til marengsen er blank og sej og kan stå selv.

Kom marengsmassen op i en sprøjtepose med stjernetyl.

Fordel marengsmassen i store flade kys (Ø 8 cm) på en bageplade beklædt med ubleget bagepapir.

Bag marengs-bundene og toppene ved 120 grader varmluft i 1 time 40 min. Sluk ovnen, sæt en træske i klemme i ovndør-åbningen og lad bundene køle af inde i ovnen til dagen efter med døren på klem.

Dagen efter gøres bundene og toppene fri af bagepapiret og nu er de klar til at blive pyntet.

Smelt 100 g mørk chokolade og dyp halvdelen af toppene heri. Lad dem størkne på bagepapiret.

Lige inden kagen serveres, sprøjter du bundene med pisket flødeskum rørt med hakket mørk chokolade og lægger toppene på.

Aberøvene bør spises med det samme, så er de bedst.

Velbekomme!