Naturlig glutenfri og mælkefri linse

Creme Linse

Min første kagekærlighed!

Intet mindre. Skulle jeg have kage fra bageren, da jeg var barn, så skulle det være en creme linse. Den søde creme, den knasende skal, den fine duft………

Denne tørkage er en af mange varianter af den skønne veganske mørdej, du finder opskriften på herunder. Jeg bruger den til hindbærsnitter, napoleonshatte, medaljer, makronsnitter samt små og store søde tærter.

Opskriften er supernem og giver ca. 10 linser.

 

Du skal bruge:

150 g selfraising flour

100 g margarine/smør

50 g rørsukker

1 g vanillepulver

7 g fiberhusk

1 lille nip himmalayasalt

1/4 dl koldt vand

Opskriften på den mælkefrie kagecreme finder du i dette link.

Sådan gør du:

Begynd med at lave din kagecreme, da den skal køle HELT ned inden du pisker den op og bruger den som fyld i kagen.

Til bunden blandes mel, sukker, fiberhusk og vanillesukker.

Smuldr fedtstoffet i med fingrene.

Bland godt og tilsæt vandet til sidst – hvis dejen ikke har samlet sig – mens du ælter godt.

Hviler i køleskabet en times tid, indtil dejen har en fast konsistens. Dejen kan sagtens stå på køl i længere tid, men skal så tages ud noget tid før du skal bruge den og varmes lidt op imellem hænderne inden den rulles ud – for ikke at krakelere.

Bunden rulles ud i max. 4 mm tykkelse og stikkes ud i cirkler á 9 cm Ø og placeres i din linseform. Sørg for at skubbe dejen godt ud i kanten af formen.

Heri lægger du en klat kagecreme, med godt 4 mm til toppen, så der bliver plads til mørdejs-låget.

Låget stiller du ud med endnu en rund udstikker 5 cm Ø og hæfter det fast i toppen af linsen – evt. med en gaffel, så den får en fin kant.

Bages i 10-12 minutter ved 180 grader, til de er gyldne i kanten.

Lad kagerne afkøle inden du serverer.

Kager med kagecreme skal spises indenfor et døgns tid, da de ellers bliver nogle grimme bakteriebomber.

Find alle dine naturlig glutenfrie råvarer her.