Frisk naturlig glutenfri pasta

Frisk pasta

Når jeg skal lave frisk naturlig glutenfri pasta fra bunden, så bruger jeg helst så få ingredienser som overhovedet muligt. Det står dig helt frit for at lave din egen melblanding, da det er afgørende for smagen. Denne opskrift giver en pasta med neutral smag, da jeg har valgt at bruge en melblanding der indeholder rismel, kartoffelstivelse, tapiokastivelse, majsmel, og boghvedemel.

Hvis du selv laver en blanding af de meltyper du har “på lager”, så bland gerne minimum tre slags og lad gerne den ene være en form for stivelse. Brug gerne fuldkornsmel til din pasta, det forlænger mæthedsfornemmelsen og giver mere smag til din pasta.

Du kan sagtens tilsætte farve og smag til din hjemmelavede pasta. Jeg har forsøgt mig med spinat, basilikum og persille samt tomatpure. Det giver også en lækker smag. Men husk at tilsætte tilsvarende mel, ellers bliver dejen for smattet.

Du kan køre dejen på maskine eller rulle den ud i hånden og skære den bagefter, men jeg er fan af denne elektriske pastamaskine. Den gør processen en hel del lettere og pastaen bliver SÅ fin.

Du skal bruge:

½ tsk. himmalayasalt

1 tsk. xanthangummi

250 g plain white flour

1 spsk. olivenolie (gerne med kraftig smag)

3 mellemstore æg

 

Find alle dine naturlig glutenfrie råvarer her