Bagekursus glutenfri

Glutenfrie brunkager

Naturlig Glutenfrie Brunkager fra Glutenfri Zone

100 g smør/plantemargarine
50 g sukker/Kokossukker
100 g sukkerroesirup
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk stødt nellike
1/2 tsk stødt muskatnød
40 g mandelsplitter
Skrællen fra 1/2 økologisk appelsin
1/2 tsk potaske
1/4 tsk hjortetaksalt
200 g fuldkornsrismel

I en kasserolle blander du smør, sukker og krydderier og smelt det hele ved svag varme.

Når sukkeret er opløst er det klar til til at du tilsætter sirup, appelsinskal og mandler.

Opløs potasken i 1 spsk lunt vand og rør det i blandingen.

Sigt rismel og hjortetaksalt i blandingen og rør til du har en homogen masse.

Køl massen af og rul den til en pølse med en diameter på minimum 5 cm. Pak den ind i plastfilm og læg den i fryseren.

Dagen efter kan du tage pølsen ud af fryseren og skære den i 2-3 mm tynde skiver. Helst lige tynde.

Skiverne lægger du på en bageplade beklædt med bagepapir og bager dem ved 170 grader varmluft i 10-14 minutter.

Lad dem køle af på pladen til de er sprøde og lækre.

OBS. Hold godt øje med brunkagerne, så de ikke brænder på. Der er forskel på ovne og det skal jo gerne dufte af jul, når du er i køkkenet 🎅🏻🎄