Glutenfrie Luciabrød

130 g smør/plantemargarine

3 dl vand

3 dl neutral soyadrik

10 tråde safran

30 g gær

15 g fiberhusk (gul)

5 g pofiber

2 æg

1 tsk salt

1/2 tsk kardemomme

500 g White bread mel fra Doves Farm
1 tsk bagepulver

100 g majsstivelse

Opblød safrantrådene i vand og mælk. Smelt smørret og køl det ned med mælkeblandingen.

Når det har lillefingertemperatur kan du smuldre gæren i og piske det hele op med fiberhusk og pofiber.

Giv blandingen et hvil på 5-10 minutter, så den kan tykne.

Nu pisker du æg, salt og kardemomme i og til sidst sigter du mel og bagepulver i. Bland til du har en ensartet masse – ikke for længe.

Sæt dejen i køleskabet natten over i en beholder med løst låg.

Næste dag har dejen samlet sig og er klar til at blive formet til luciabrød eller boller om du vil 😊

OBS! Det er vigtigt at du her IKKE klemmer/maser alle luftboblerne ud af dejen, for så bliver brødene til kanonkugler 😄

Luciabrødene efterhæver i 30 minitter på en plade med bagepapir.

Lige inden de skal bages i 10-12 minutter ved 245 grader pensles de med pisket æg.

Brødene er færdige, når de har en gylden skorpe.

Lad dem køle af på en bagerist i minimum 15 min før du håndterer dem videre.

Rigtig god fornøjelse og god december 🎄❤️

#der indgår affiliatelink i opskriften