Naturlig glutenfrie og mælkefrie hindbærsnitter - veganske

Hindbærsnitter

Denne opskrift er blevet til ved et tilfælde. Ja, det kan også lade sig gøre – især når man bruger MANGE timer i køkkenet 🙂

Jeg husker endnu mit glædeshyl, da jeg flåede bagepladen ud af ovnen og opdagede at bundene hang sammen, smagte vidunderligt og havde den rette konsistens.

Opskriften har vist sig at være universel som en mørdej og den er tilmed vegansk.

Jeg vil anbefale dig at bruge plantemargarine i denne opskrift, da samtlige mine forsøg med smør (som jeg foretrækker), er gået i vasken. Jeg bruger AMA’s Stege & Bage. Det er en plantemargarine uden mælkebestanddele.

Når jeg bruger en rund udstikker på 9 cm i diameter, giver denne opskrift 10 bunde = 5 hindbærsnitter, når de er lagt sammen.

 

Du skal bruge:

150 g selfraising flour

100 g margarine/smør

50 g rørsukker

1 g vanillepulver

7 g fiberhusk

1 lille nip himmalayasalt

1/8 dl koldt vand

 

Sådan gør du:

Bland mel, sukker, fiberhusk, salt og vanillesukker.

Smuldr fedtstoffet i med fingrene.

Bland godt og tilsæt vandet til sidst, imens du ælter godt.

Hviler i køleskabet i en time, så dejen bliver fast og dermed lettere at arbejde med.

Rulles ud og skæres/udstikkes i passende (lige store) stykker.

Bages i 8-12 minutter ved 180 grader, til de er gyldne i kanten.

Toppen pyntes med glasur og evt. krymmel. Jeg brugte små spiselige blomster sidste sommer til sønnes konfirmation – det vakte STOR glæde.

Smør bunden med hindbærmarmelade og læg top og bund sammen to og to.

Opbevar bundene i en lufttæt beholder i op til 3 dage og saml dem med marmelade og glasur inden de skal spises.

Kan fryses.

Alle fede røde ord indeholder links til produktet eller opskriften.

Find alle dine naturlig glutenfrie råvarer her