Glutenfri og mælkefri lagkage

Lagkagebund

Denne opskrift giver dig én lagkagebund, så den skal gentages et par gange alt afhængig af hvor høj din lagkage skal være.

En lagkage smager bedst, når den har stået et døgns tid på køl, så sådan en lagkage kan laves over et par dage inden den store fest.

Skal den spises lørdag, så bager jeg bundene torsdag, samler kagen fredag og pynter den af lørdag – et voila!

 

Du skal bruge:

2 æg

75 g rørsukker

45 g kartoffelmel

45 g fuldkornsrismel

1 tsk. bagepulver

Lidt ren vanillepulver

 

Sådan gør du:

Pisk æg og sukker luftigt (ca. 5 munitter)

Sigt mel, bagepulver og vanille i.

VEND forsigtigt i med et stort piskeris!

Hæld dejen i en foret springform Ø 24 cm og bag straks i 12-14 min ved 190 grader almindelig over- og undervarme.

Lad bunden køle af i formen inden du befrier den og gentag så.

Lagkagebundene opbevares (afkølede) i lufttæt beholder til dagen efter, hvor lagkagen slåes sammen.

For en kakaovariant, klik her.

Du finder opskriften på mælkefri kagecreme her og kokoscreme her.

Rigtig god fornøjelse.

Alle fede røde ord er links videre til selve varen eller yderligere opskrifter.

Du finder alle dine naturlig glutenfrie råvarer her.