Den klassiske engelske citrontærte på dansk.
Tærten laves af tre omgange – bunden, cremen og marengstoppen.
Denne tærtebund skal ikke rulles ud, men mases ud i formen og dernæst bages af. Cremen skal koges og så skal tærten bages af igen, når marengsen er fordelt på toppen.
Den syrlige smag er en god kontrast til den fede creme og sprøde bund. Jeg har kun gode minder med Lemon Pies.
Det fede ved at lave en Lemon Pie er, at du får lov til at lege med marengs 🙂
Du kan lave forskellige mønstre på toppen og endda lege med gaspistol, for at få fede effekter – hvis du har sådan en karl.
Til bunden skal du bruge:
100 g smør/plantemargarine
1/8 dl koldt vand
Til citroncremen:
3 æg
2 æggeblommer
skal og saft af 2 økologiske citroner
50 g smør/plantemargarine
Til Marengsmassen:
90 g pasteuriseret æggehvide
115 g flormelis
1 tsk citronsaft
Alle fede røde ord er links videre til produktet eller opskriften.