Naturlig glutenfri Lemon Pie

Lemon Pie

Den klassiske engelske citrontærte på dansk.

Tærten laves af tre omgange – bunden, cremen og marengstoppen.

Denne tærtebund skal ikke rulles ud, men mases ud i formen og dernæst bages af. Cremen skal koges og så skal tærten bages af igen, når marengsen er fordelt på toppen.

Den syrlige smag er en god kontrast til den fede creme og sprøde bund. Jeg har kun gode minder med Lemon Pies.

Det fede ved at lave en Lemon Pie er, at du får lov til at lege med marengs 🙂

Du kan lave forskellige mønstre på toppen og endda lege med gaspistol, for at få fede effekter – hvis du har sådan en karl.

Til bunden skal du bruge:

150 g selfraising flour

100 g smør/plantemargarine

50 g rørsukker

1 g vanillepulver

10 g fiberhusk

1 lille nip himmalayasalt

1/8 dl koldt vand

Til citroncremen:

3 æg

2 æggeblommer

1 dl neutral soyadrik

1 spsk majsstivelse

skal og saft af 2 økologiske citroner

50 g smør/plantemargarine

Til Marengsmassen:

90 g pasteuriseret æggehvide

115 g flormelis

1 tsk citronsaft

Sådan gør du:

Bland mel, sukker, fiberhusk, salt og vanillesukker.

Smuldr fedtstoffet i med fingrene.

Bland godt og tilsæt vandet til sidst, imens du ælter godt.

Tryk dejen ud i bunden af en tærteform og hjælp den op ad siderne.

Bages i 15-20 minutter ved 180 grader, til den er gylden i kanten.

Lad tærtebunden køle af på en bagerist og stil den så på køl.

Citroncreme:

Bland alle ingredienserne sammen i en gryde og rør det hele godt sammen.

Bring blandingen i kog under omrøring.

Når cremen begynder at tykne tages den af blusset og hældes over i den kolde tærtebund.

Stil nu tærten på køl igen.

Marengsmassen:

Pisk hviderne stive i en helt ren skål.

Tilsæt halvdelen af flormelis og pisk det ind i æggehviderne.

Tilsæt citronsaft og resten af flormelis og pisk det stift.

Hæld massen på en sprøjtepose (evt. med tyl) og sprøjt det ud på den afkølede kage i et fint mønster.

Bag tærten i 5-7 minutter ved 250 grader – hold øje med den hele tiden, den kan hurtigt blive brændt – hvilket ikke smager godt!

Du kan også brænde marengsen med en gas flammepistol og opnå samme effekt.

Server straks.

Alle fede røde ord er links videre til produktet eller opskriften.

Find alle dine naturlig glutenfrie råvarer her.