Naturlig glutenfrie og mælkefrie medaljer

Madaljer

Medaljer – det er da noget man henter hos bageren……….

Ikke hjemme hos mig. Jeg har ikke været hos en bager i mange mange år. Og det kan ses på mine sideben 🙂

Jeg spiser glutenfrit fordi jeg ikke tåler gluten. Jeg er ligesom rigtig mange andre intolerant. Det er jeg i øvrigt også overfor komælkeprodukter og koffein – som flere og flere krydsreagerer på, når de ikke tåler gluten.

Ja, kroppen er en vidunderlig skabning og en KÆMPE sladrehank!!

Lyt til den. Den er klogere end nu måske tror.

Nå, tilbage til bagerbrødet, for med denne opskrift får du en skøn universel mørdejsopskrift, som du med fordel kan bruge i rigtig mange tørkager – og hvem behøver så gå til bageren, når det meste også kan fryses 🙂

Jeg har valgt at lave fyldet med plantemælk. Det betyder, at cremen jeg henviser til i denne opskrift er mælkefri og dermed laktosefri OG kaseinfri.

Det står dig frit for at vælge en anden yndlingscreme, det ændrer ikke på at bundene/mørdejen er naturlig glutenfri og derfor helt safe for dig der lever glutenfrit.

Jeg vil anbefale dig at bruge plantemargarine i denne opskrift, da samtlige mine forsøg med smør (som jeg foretrækker), er gået i vasken. Jeg bruger AMA’s Stege & Bage. Det er en plantemargarine uden mælkebestanddele.

Når jeg bruger en rund udstikker på 9 cm i diameter, giver denne opskrift 10 bunde = 5 medaljer, når de er lagt sammen.

Du skal bruge:

150 g selfraising flour

100 g margarine/smør

50 g rørsukker

1 g vanillepulver

7 g fiberhusk

1 lille nip himmalayasalt

1/4 dl koldt vand

Sådan gør du:

Bland mel, sukker, fiberhusk og vanillesukker.

Smuldr fedtstoffet i med fingrene.

Bland godt og tilsæt vandet til sidst, imens du ælter godt.

Hviler i køleskabet i en time, så dejen bliver fast og dermed lettere at arbejde med.

Rulles ud og skæres/udstikkes i passende (lige store) stykker.

Bages i 8-12 minutter ved 180 grader, til de er gyldne i kanten.

Toppen pyntes med glasur og evt. krymmel.

Bunden sprøjtes med kokoscreme og lægges sammen to og to.

Bundene kan fryses (uden det lækre fyld).

Find alle dine naturlig glutenfrie råvarer her