Naturlig glutenfri madpandekage tortilla

Madpandekager

Første gang jeg smagte tortillas eller madpandekager er nok ved at være 20 år siden, da jeg lærte min veninde fra mellemamerika at kende. Hun tog mig med ind i en verden af fremmede og spændendev smagsstoffer, pinjatas, pina coladas, fest og farver.

En klassisk tortilla er naturlig glutenfri og består kun af majs, vand samt salt og er lidt vanskelig at frembringe. Så jeg har lavet min egen fordanskede og forsimplede udgave, så den kan sidde lige i skabet HVER gang. De hedder stadig tortillas herhjemme, selvom de egentlig mest er blevet til en madpandekage.

Du skal bruge:
4 æg
3 spsk. olivenolie
150 g fuldkornsmajsmel
90 g fuldkornsrismel
10 g loppefrøskaller
3 g himmalayasalt
5 dl koldt vand

Bland først mel, loppefrøskaller og salt i en skål.

Pisk æg med olivenolie i en anden skål og vend tørvarerne i.

Pisk herefter forsigtigt vandet i, til du har en tyktflydende dej.

Lad dejen hvile i 15 minutter til den tykner.

Rør igen og steg dine madpandekager på pande ved god varme til de er gyldne og sprøde.

Jeg bruger en dl dej til en madpandekage.

Gem dine stegte madpandekager på en tallerken under et viskestykke, til de alle er stegte. Det blødgører dem, så de er til at rulle om fyldet.

Jeg fylder den gerne med alverdens snittede grøntsager samt lækker kylling, jeg lige har vendt på panden med lidt salt, peber og chili.

Hvis jeg skal have dem med på madpakken, så bruger jeg tunsalat i mine tortillas. Så løber fyldet ikke så langt 🙂

Spæd gerne dejen op med vand undervejs, hvis den bliver for tyk.

OBS! Steges UDEN fedtstof på panden.

Alle de fede røde ord er links videre til produkter eller opskrifter.

Du finder alle dine naturlig glutenfrie råvarer her.

Og hvis du ønsker at købe en færdig tortillamix – som i opskriften her – så finder du den i min webshop her.