Naturlig glutenfri porretærte

Madtærte

Madtærter er ikke noget jeg får lavet så tit, men når det så sker, så tænker jeg altid “hvorfor gør du det egentlig ikke noget oftere”, for de smager rigtig dejligt – især lune i godt selskab. Det er heller ikke så kompliceret, som det måske lyder, så det er da bare med at komme igang.

Variationsmulighederne er uendelige og kan derfor tilpasses din gane på bedste vis. Se forslag nederst i denne tekst.

Du skal bruge:

150 g selfraising flour (eller en blanding af lige dele rismel, boghvedemel og majsstivelse)
50 g mandelmel
10 g fiberhusk
5 g xanthangummi
1 knsp himmalayasalt
100 g smør/plantemargarine
1 æg
1 tsk. eddike
2 spsk. vand

Fyld:
Bacon/chorizo/oksepølse i tern
1 porre i fede skiver

Æggemasse:
5 æg
2 dl mælkeprodukt
Salt og peber
Revet ost

Sådan gør du:

Bland mel, fiberhusk, salt, xanthangummi og mandelmel i røreskålen, Tilsæt det kolde smør og rør på maskine til det har findelt sig. Tilsæt ægget, pisk igen og tilsæt så til sidst vandet.

Når dejen har samlet sig, sættes den på køl i 30 minutter. Jo længere den står på køl, desto nemmere er den at håndtere.

Efter afkøling masseres dejen lidt indtil den får en glat overflade, rulles ud i 0,5 cm tykkelse og lægges i tærteformen Ø 22-25 cm. Passes til rundt i kanten. Prikkes med gaffel og bages i 10 min ved 200 grader sammen med bacon/chorizo/oksepølse i tern.

Porren blancheres 2 min i kogende vand.

Fordel de drænede porreskiver over bacon/chorizo/oksepølse og hæld æggeblandingen over.

Drys med revet ost på toppen.

Bages i 25-30 min ved 200 grader og serveres lun med en lækker salat til.

Variationer:
Kartoffelstykker og røget laks
Courgette og feta
Skinke og svampe
Selleri og tomat
Kylling og asparges
Gulerødder og grønkål
Laks og spinat
Kartoffel og persillerod
Sød kartoffel og krydret oksekød

Hvis du vil have tærtebunden tilsendt som bagemix, så klik her

Alle fede røde ord indeholder links til selve produkterne 🙂

Find alle dine naturlig glutenfrie råvarer her