Glutenfrie makroner

Makroner

Jeg bruger mest makroner i sommerhalvåret, når der er friske danske bær i butikkerne. Kombinationen af makroner, friske bær og flødeskum er ubeskrivelig lækker.

Makroner kan bruges hele året, og man ser dem da også i både lagkage, æblekage eller trifli og plain til en kop kaffe eller the.

En klassisk gammeldaws makron bestod kun af nedenstående, men købemakronerne indeholder desværre også hvedemel i 99%.

Derfor vil jeg anbefale dig at lave dem selv. Det er temmelig simpelt og tager ganske kort tid. OG så smager de bare SÅ meget bedre. 

Du skal bruge:

200 g rørsukker

75 g mandler

45 g æggehvide (1 bægre pasteuriseret)

Sådan gør du:

Tænd for ovnen – 150 grader over- og undervarme.

Blend mandlerne fint i en kraftig foodprocessor.

Kom rørsukker og æggehviden i og kør massen til den er ensartet.

Kom makronmassen i en sprøjtepose og sæt dine makroner af på en bagepapirbeklædt bageplade.

Bag makronerne i 25-30 minutter.

Lad makronerne afkøle på en rist og opbevar dem i kagedåse, når de er kølet helt af.

Kan knuses i cremen i en lagkage, til æblekage, æble crumble, jordbær Romanoff o.m.a.

Alle fede røde ord indeholder links direkte til produktet eller opskriften.

Find alle dine naturlig glutenfrie råvarer her.