Glutenfrie og mælkefrie makronsnitter

Makronsnitter

Makronsnitter er først en kage jeg er stødt på efter jeg er flyttet til Jylland, men det er ikke desto mindre et skønt bekendtskab. Lad os bare sige, at jeg har fået min del, mens jeg havde mit glutenfrie bageri på Nygade her i smukke Silkeborg 🙂

Denne tørkage er en af 5 varianter af den skønne veganske mørdej, du finder opskriften på herunder. Jeg bruger den til hindbærsnitter, napoleonshatte, medaljer samt små og store søde tærter.

Opskriften er supernem og giver 2 x 4 = ialt 8 stk. makronsnitter.

 

Du skal bruge:

150 g selfraising flour

100 g margarine/smør

50 g rørsukker

1 g vanillepulver

7 g fiberhusk

1 lille nip himmalayasalt

1/4 dl koldt vand

På bunden smører du:

Usødet æblemos eller marmelade

OG – til makronmassen:

1½ pasteuriseret æggehvider

50 g rørsukker

200 g rå glutenfri marcipan (uden glukose)

Lidt friskrevet økologisk citronskal

Mandelflager til drys

 

Sådan gør du:

Til bunden blandes mel, sukker, fiberhusk og vanillesukker.

Smuldr fedtstoffet i med fingrene.

Bland godt og tilsæt vandet til sidst – hvis dejen ikke har samlet sig – mens du ælter godt.

Hviler i køleskabet en times tid, indtil dejen har en fast konsistens. Dejen kan sagtens stå på køl i længere tid, men skal så tages ud noget tid før du skal bruge den og varmes lidt op imellem hænderne inden den rulles ud – for ikke at krakelere.

Til makronmassen piskes æggehviderne stive og dernæst seje med sukkeret. Marcipan rives/findeles og kommes i og du rører til massen er ensartet. Riv lidt økologisk citronskal i dejen og bland. Kan fyldes på sprøjtepose, for at gøre det lettere for dig at fordele det på bunden.

Bunden rulles ud i max. 4 mm tykkelse og skal gerne måle 14 cm i bredden og så lang den nu kan blive. Den yderste centimeter foldes op til en lille skarp kant hele vejen rundt, for at kunne holde på fyldet.

Nu kan du vælge om du vil smøre bunden med et tyndt lag æblemos eller marmelade. En af delene er godt.

Herefter fordeles makronmassen (evt. fra sprøjtepose) på hele fladen og du drysser mandelflagerne på toppen.

Bages i 20 minutter ved 190 grader, til de er gyldne i kanten.

Lad kagerne afkøle helt inden du skærer dem i snitter og spiser dem alle………….øhe, deler med dine nærmeste eller stiller dem i køleskabet 🙂

Kan opbevares i beholder på køl i ca. 3 dage.

Kan fryses i op til tre uger.

Find alle dine naturlig glutenfrie råvarer her.