Glutenfrie og mælkefrie marengs fuglereder

Marengs Fuglereder

Alle højtider burde have deres egen marengskage. Det er supernemt at bakse sammen og smager skønt. Det tager dog lidt tid at lave, men så kan du jo gå og glæde dig imens.

Du skal bruge:

Til marengsmassen:

140 g pasteuriserede æggehvider (stuetemperatur)

Et nip fint himmalayasalt

250 g fin rørsukker

1 tsk. majsstivelse

1 tsk. hvidvinseddike

Til pynt:

Mælkefri kagecreme og/eller flødeskum

Friske blandede bær

Spiselige blomster til dekoration

 

Sådan gør du:

Pisk æggehvider, eddike og salt skummende. Bland og tilsæt sukker og majsstivelsen lidt efter lidt under kraftig piskning. Pisk til marengsen er blank og sej og kan stå selv.

Kom marengsmassen op i en sprøjtepose med stjernetyl.

Fordel marengsmassen i små reder (Ø 8 cm) på en bageplade beklædt med ubleget bagepapir.

Bag marengs-rederne ved 120 grader varmluft i 1 time 40 min. Sluk ovnen, sæt en træske i klemme i ovndør-åbningen og lad rederne køle af inde i ovnen til dagen efter med døren på klem.

Dagen efter gøres rederne fri af bagepapiret og nu er de klar til at blive pyntet.

Lige inden kagen serveres, pynter du den med mælkefri kagecreme og/eller flødeskum, masser af friske bær, hakket mørk chokolade, hakkede nødder/mandler og dekoreres med lidt spiselige blomster, hvis de er i sæson.

Rederne bør spises med det samme, så er de bedst.

Velbekomme!

Find alle dine naturlig glutenfrie råvarer her.