Glutenfri og mælkefri jordbærtærte

Jordbærtærte

Nu da jeg ikke længere kan servere min lækre glutenfrie og mælkefrie/laktosefrie jordbærtærte for dig i caféen på Nygade, så vil jeg forære dig opskriften her.

Jordbærtærte er en dansk sommerspise, men jeg begynder allerede at drømme om den når den første solstråle rammer min næse i april og giver de første fregner.

Hjemme hos mig får vi først jordbær og dermed jordbærtærte når de danske jordbær er i sæson. Til gengæld, så bliver de serveret hver dag i hele sæsonen fra begyndelsen af juni til slut juli.

Det skal jo ikke afholde dig fra at lave de indledende øvelser. Denne opskrift er nemlig også god til en klassisk mazarin, Toscatærte og andre bær og naturligvis spanske jordbær, som allerede er i kølediskene rundt omkring i de danske supermarkeder.

En klassisk jordbærtærte består af 6 lag: Bund, marcipanmasse, chokolade, creme, bær og gele.

Min jordbærtærte består “kun” af 4 lag: Mazarinbund, chokolade, creme og bær.

Denne jordbærtærte er lavet med de bedst råvarer, og kræver kærlighed (tid). Men til gengæld kan det så også smages 🙂

Du skal bruge følgende til bunden:

150 g mandler
100 g rørsukker
50 g fuldkornsrismel
5 g fiberhusk
200 g smør/plantesmør
1 æg

Sådan gør du:

Det er en god ide at lave din kagecreme i god tid i forvejen – gerne dagen før, så den er gennemkold og klar til brug.

Mandlerne blendes til mel sammen med sukker og rismel. Smør/plantesmør blendes med. Tilsæt ægget. Dejen fordeles i en 20-22 cm Ø smurt (kokosolie) tærteform med løs bund. Drys med lidt rismel ovenpå olien (så slipper den bedre efter bagning).

Bages ved 180 grader i 20-30 minutter (jo større omkreds formen har desto kortere bagetid) til gylden, køler af og tages forsigtigt ud af formen.

Når bunden er kølet af pensles den med smeltet mørk chokolade 70% og sættes på køl.

Bunden kan fryses til senere.

Pisk kagecremen luftig og fri for klumper og fordel den på bunden ovenpå den størknede chokolade og læg de skårne jordbær på toppen med rund hånd.

Hvis kagen skal spises med det samme, er det ikke nødvendigt at beklæde bærrene med gelé. Det er noget bagermestrene har fundet på, for at bærrene kan holde sig længere i udstillingen. Men hvis du absolut ikke vil undvære den, så får du lige opskriften her:

Jordbærgelé:

1½ dl frosne jordbær
3 spsk. rørsukker
Saft fra 1 øko citron
2 blade husblas
1 tom vanillestang

Sæt husblas i blød i koldt vand. Kog citronsaft, jordbær, den tomme vanillestang og sukker til det er opløst. Blend og si saften fra. Saften varmes op med den opvredne husblas. Rør til den er opløst. Geléen køles godt af inden den hældes over tærten, som køles ned efterfølgende.

Velbekomme!

Find alle dine naturlig glutenfrie råvarer her

Skriv et svar