Glutenfri og mælkefri jordbærtærte

Jordbærtærtebund

Nu da jeg ikke længere kan servere min lækre glutenfrie og mælkefrie/laktosefrie jordbærtærte for dig i caféen på Nygade, så vil jeg forære dig opskriften her.

Jordbærtærte er en dansk sommerspise, men jeg begynder allerede at drømme om den når den første solstråle rammer min næse i april og giver de første fregner.

Hjemme hos mig får vi først jordbær og dermed jordbærtærte når de danske jordbær er i sæson. Til gengæld, så bliver de serveret hver dag i hele sæsonen fra begyndelsen af juni til slut juli.

Det skal jo ikke afholde dig fra at lave de indledende øvelser. Denne opskrift er nemlig også god til en klassisk mazarin, Toscatærte og andre bær og naturligvis spanske jordbær, som allerede er i kølediskene rundt omkring i de danske supermarkeder.

En klassisk jordbærtærte består af 6 lag: Bund, marcipanmasse, chokolade, creme, bær og gele.

Min jordbærtærte består “kun” af 4 lag: Mazarinbund, chokolade, creme og bær.

Denne jordbærtærtebund er lavet med de bedst råvarer, og kræver kærlighed (tid). Men til gengæld kan det så også smages 🙂

Du skal bruge følgende til bunden:

150 g mandler
100 g rørsukker
50 g fuldkornsrismel
5 g fiberhusk
200 g smør/plantesmør
1 æg

Find alle dine naturlig glutenfrie råvarer her

Skriv et svar