Glutenfri og mælkefri jordbærtærte

Min glutenfrie og mælkefrie jordbærtærte

Nu da jeg ikke længere kan servere min lækre glutenfrie og mælkefrie/laktosefrie jordbærtærte for dig i caféen på Nygade, så vil jeg forære dig opskriften her.

Jordbærtærte er en dansk sommerspise, men jeg begynder allerede at drømme om den når den første solstråle rammer min næse i april og giver de første fregner.

Hjemme hos mig får vi først jordbær og dermed jordbærtærte når de danske jordbær er i sæson. Til gengæld, så bliver de serveret hver dag i hele sæsonen fra begyndelsen af juni til slut juli.

Det skal jo ikke afholde dig fra at lave de indledende øvelser. Denne opskrift er nemlig også god til en klassisk mazarin, Toscatærte og andre bær og naturligvis spanske jordbær, som allerede er i kølediskene rundt omkring i de danske supermarkeder.

Denne jordbærtærte er lavet med de bedst råvarer, og kræver kærlighed (tid). Men til gengæld kan det så også smages 🙂

Du skal bruge følgende til bunden:

150 g mandler
50 g flormelis
200 g rørsukker
200 g smør/plantesmør
3 æg
50 g fuldkornsrismel

Sådan gør du:

Mandlerne blendes til mel sammen med sukker, flormelis og rismel. Smør/plantesmør blendes med. Tilsæt æggene – et ad gangen. Dejen fordeles i en stor smurt (kokosolie) springform med lidt rismel i.

Bages ved 180 grader i 25-30 minutter til gylden, køler af og tages forsigtigt ud af formen.

Når bunden er kølet af pensles den med mørk chokolade 70% og sættes på køl.

Bunden kan fryses til senere.

Kagecreme:

40 g maizena
4 spsk plantemælk (soya eller mandel)
100 g rørsukker
2 bægre past. æggeblommer
½ tsk. vanillesukker
Et nip salt
1 dl. mandelmælk
2 dl. soyamælk

Alt piskes sammen i en kold gryde og varmes op til det tykner. Rør i cremen hele tiden og hæld den i en kold skål, når den er færdig, så den ikke brænder på.

Tildækkes med film – som skal helt ned og røre cremens overflade, for ikke den trækker skind – og sættes på køl.

Piskes op med elpisker i 1-2 minutter inden brug.

Jordbærgelé:

1½ dl frosne jordbær
3 spsk. rørsukker
Saft fra 1 øko citron
2 blade husblas
1 tom vanillestang

Sæt husblas i blød i koldt vand. Kog citronsaft, jordbær, den tomme vanillestang og sukker til det er opløst. Blend og si saften fra. Saften varmes op med den opvredne husblas. Rør til den er opløst. Geléen køles godt af inden den hældes over tærten, som køles ned efterfølgende.

Velbekomme!

Skriv et svar