Naturlig glutenfrie og veganske pitabrød

Pitabrød

Første gang jeg skulle bage pitabrød, troede jeg det var vildt svært. Og det var det også……..ja, altså lige indtil det gik op for mig, hvad jeg gjorde galt 🙂

Det behøver nemlig ikke være så svært, når bare du ved hvad du skal gøre – og sådan er det jo med alt. Det er kun svært, fordi det er nyt 🙂

Det vigtigste, når du skal bage pitabrød et at rulle dem tykke nok, så skal resten nok give sig selv. Et naturlig glutenfrit pitabrød skal måle minimum 1 cm i tykkelsen ved udrulning, ellers er der ikke nok dej til at give en fin lomme.

Denne opskrift giver 8-9 pitabrød afhængig af størrelsen.

 

Du skal bruge:

200 g fuldkornsrismel
200 g glutenfri havremel (rema 1000)
35 g majsmel
75 g kartoffelmel
20 g gær
6 dl vand
15 g fiberhusk
7 g himmalayasalt
1 tsk. honning/sirup
1 spsk. olivenolie

 

Sådan gør du:

Meltyperne og salt blandes god sammen.

Gæren og husk piskes i vandet i en skål for sig. Hviler i 15 min. til det tykner.

Tørvarerne tilsættes.

Honning og olie røres i.

Kører 7-10 min på maskinen og dejen hviler herefter i 60 minutter.

Læg din pizzasten/bagestål i ovnen og tænd på 245 grader.

Dejen deles i 8 stykker på meldrysset bord og formes til boller som rulles ud med kagerulle i minimum 1 cm tykkelse (da de ellers ikke kan puffe op). Kan også stikkes ud med denne form, hvis du gerne vil have helt ensartede pitabrød.

Hviler til pizzastenen/bagestålet er varmt.

Bages i 10-11 min.

Køler af på en rist.

Kan fryses.

Hvis ikke du gider ud og købe alle de forskellige råvarer, så finder du en færdigblander økologisk mix her.

Alle fede røde ord indeholder links til selve produkterne.

Du finder alle dine naturlig glutenfrie råvarer her.