Naturlig glutenfri pizzamix

Pizza Margherita

Vidste de ældste pizzaopskrifter ses i optegnelser fra Napoli fra 1858, men at byens beboere har kendt retten i hvert fald siden 1700-tallet?

Vidste du at en traditionel pizza er “fattigmandsføde”?

Pizzaria Da Michele er et af de ældste og mest oprindeligt autentiske pizzariaer i Napoli – grundlagt i 1847. Fire generationer af pizzabagere har holdt liv i den ægte neapolitanske pizzas traditioner og historie.

For de fleste neapolitanske pizzaentusiaster er der kun en eneste pizza, der er værdig til betegnelsen, og det er den type som laves med tomat i de to originalversioner: Marinara med hvidløg, oregano og olivenolie og Margherita med mozzarella og basilikum.

Uden for Napoli kaldes pizza Marinara ofte for pizza Napoletana for at understrege, hvor ægte den er.

I en moderne neapolitansk pizzadej begynder gæringsprocessen ved, at man enten tilsætter surdej eller gær. Det førstvævnte er simpelthen en lille bid af den dej, der blev tilbage fra gårsdagens bagning, blandet op med mere mel, vand og salt.

En traditionel pizza består foruden surdej eller gær, kun af hvedemel, vand og salt.

Den neapolitanske pizzabager anvender lunkent vand (ca. 28 grader) i præcis den korrekte mængde, luftfugtigheden taget i betragtning, hvis dejen skal få sin elasticitet.

Selve afbagningen af en neapolitansk pizza foregår ved 400 grader i 80-90 sekunder. Alt dette for at skåne fyldet mest muligt. Det er forklaringen på hvorfor en hjemmelavet pizza smager dobbelt godt, når den bages på grillen.

Når du samler din pizza, så smøres den afdryppede tomatsauce altid direkte på pizzabunden og osten dernæst. Hvis osten kommer på først, bliver pizzaen en anelse sværere at fordøje.

Mozzarellaen skal naturligvis være lavet på bøffelmælk (mozzarella di bufala), hvis det skal være helt rigtigt. Denne mozzarella må man aldrig lægge i køleskabet, da det forringer smagen væsentligt.

Basilikum skal ikke skylles, men forsigtigt tørres af og først kommes på pizzaen, lige når man har taget pizzaen ud af ovnen.

Bruger du hvidløg på din pizza, så fjern stilken i midten “det grønne øje”, da det ikke er godt for en sart mave. Brug friske hvidløg og blancher dem gerne, for at tage den skarpe smag.

 

Du skal bruge:

250 ml koldt vand
6 g frisk gær
1 tsk. fiberhusk
2 spsk. olivenolie
100 g fuldkornsrismel
100 g boghvedemel
50 g majsstivelse
5 g himmalayasalt
Rismel til udrulning og bagning

Pisk lunkent vand, gær, olie og fiberhusk godt sammen, og lad det hvile i 5-10 minutter, til du får en slimklat.

Imens blandes meltyperne med salt og det tilsættes. Dejen røres godt på maskine i 5-10 minutter.

Sæt dejen til hævning på køkkenbordet i 2 timer.

Brug ventetiden til at lave en lækker tomatsauce af flåede drænede tomater og basilikumblade. Skær din mozzarella i skiver og dræn også den.

Efter hævningen deles dejen op i to lige store stykker og rul den tyndt ud – du har KUN et forsøg – ellers maser du alle lufthullerne ud af din pizzadej og den bliver som pap.

Flyt din pizzabund over på en meldrysset pizzaspade og slut med at trykke med knoerne hele vejen rundt i kanten, så der dannes en ophøjet kant, den såkaldte cornicione, som ikke må dækkes med fyld.

Nu er pizzaen klar til at blive fyldt. Fordel din tomatsauce over bunden og læg mozzarellaskiverne på midten. Salt din pizza og giv den en tynd stråle koldpresset jomfruolivenolie.

Bag den midt i ovnen på din pizzasten eller bagestål ved 275 grader varm ovn i 5-10 minutter.

Læg et par basilikumblade på din pizza, lige inden serveres, for pizza skal nydes brændvarm.

Velbekomme.

Alle fede røde ord indeholder links til selve produkterne.

Du finder alle dine naturlig glutenfrie råvarer her.