Naturlig glutenfri og mælkefri Roulade

Roulade lys

En roulade er noget af det hurtigste at slå sammen, hvis du får uventede gæster. Det tager under 30 minutter at lave sådan en fætter. Fra du vejer melet af til du pynter stykkerne af med skum og ristede nødder.

Og det skal gå hurtigt – i hvert fald, når du tager bunden ud af ovnen og til du har rullet den 🙂

Derimod skal du være meget forsigtig, når du vender melet ind i dejen, ellers falder skidtet sammen.

Jeg foretrækker dog at have god tid til at bage, så jeg er sikker på at resultatet bliver optimalt.

 

Du skal bruge:

3 æg

110 g rørsukker

60 g kartoffelmel

60 g fuldkornsrismel

1½ tsk. bagepulver

Lidt vanillepulver

Perlesukker til strø

 

Sådan gør du:

Pisk æg og sukker luftigt (ca. 5 munitter)

Bland mel, bagepulver og vanillepulver og sigt det i.

Vend forsigtigt! Og gerne med et stort piskeris.

Hæld dejen over på en bageplade med ubleget bagepapir.

Bag i 8 min ved 200 grader.

Tag bunden ud og vend den ud på et spækbræt strøet med perlesukker.

Træk papiret forsigtigt af og smør med marmelade og rul øjeblikkeligt, så den ikke krakelerer.

Hviler inden du skærer den i stykker og pynter den med flødeskum/kokoscreme fra sprøjtepose og ristede mandelsplitter/hasselnødder samt hakket mørk chokolade.

Kan også laves i en kakaoudgave.

Find alle dine naturlig glutenfrie råvarer her.