Snobrød

Denne dej er genial som en lys grunddej og kan bruges til RIGTIG mange ting. En vigtig ting at være opmærksom på er dog, at den skal behandles nænsomt efter hævning, ellers bliver resultatet ikke godt. Den kan ikke tåle de bank en traditionel hvededej får. De lufthuller dejen danner under hævning, er dem der skal bære brødet under bagning, så hvis de bliver mast ud, bliver brødet tungt og kedelig. Så er det sagt 🙂

Når det så er sagt, så har denne dej bragt mig meget glæde igennem tiderne. Den har utallige anvendelsesmuligheder – kun fantasien sætter grænser.

Melblandingen jeg bruger kan ikke sammenligne med noget af det andet på markedet. Den er så fintmalet og lækker at arbejde med, og kan bruges all round – også som sovsejævner. Desværre kan den ikke fås i dagligvarehandlen herhjemme, men kun bestilles på nettet.

OBS! Disse brød er ikke nogle man bliver stor og stærk af, da de er pakket med raffineret mel og stivelse, men de bidrager til en god børnefødselsdag eller anden særlig lejlighed med velsmag og hygge.

Fortvivl ikke, hvis det ikke lige lykkes for dig i første forsøg. Opskriften ER gennemprøvet og øvelse gør som bekendt mester.

Rigtig god fornøjelse.

 

Du skal bruge:

3 dl koldt vand

3 dl kold soyadrik neutral

30 g økologisk gær eller 7 g glutenfri tørgær

25 g fiberhusk

2 økologiske æg

45 g rørsukker eller 1 spsk honning

5 g kartoffelfibre

5 g himmalayasalt

100 g majsstivelse

130 g smør/plantemargarine i tern

500 g white bread flour

1 tsk bagepulver

1 æg til pensling

 

Sådan gør du:

Tag smør/plantemargarine og æg ud af køleskabet som det første, så de får stuetemperatur.

Bland de tørre ingredienser sammen i røremaskineskålen og smuldér den friske gær ned i.

Pisk æg, vand og mælk (evt. honning) sammen først.

Tilsæt æggeblandingen lidt ad gangen og rør ved lav hastighed på maskinen indtil dejen samler sig.

Tjek med en spatel, at der ikke er melrester i bunden af skålen.

Tilsæt smør/plantemargarine i tern og rør dejen på maskine i 15 minutter på middel hastighed.

Stilles til hævning i 90 min.

Ælt dejen igennem til den lige netop ikke klistrer (tilsæt evt. mere rismel – men ikke for meget) og del den i 6-7 lige store klatter. Rulles ud og formes/snoes omkring snobrødspindene og efterhæver i ca. 60 minutter.

God fornøjelse!

Alle fede røde ord er links videre til selve produktet eller opskriften.

Du finder alle dine naturlig glutenfrie råvarer her.