Surdej

Jeg har opdaget, at mit glutenfrie og mælkefrie brød bliver langt bedre, hæver mere og smager bedre, når jeg bruger surdej i stedet for økologisk gær.

Det er supersimpelt at lave og så koster det kun en brøkdel af økologisk gær, som jo snart nærmer sig de kr. 5 for 50 gram.

Den store forskel ligger i tiden, for det tager typisk 3-5 dage at frembringe en gid og potent surdej, men når den først er igang, så kan den bo i dit køleskab imens du danser, synger, arbejder, spiser – kort sagt: lever videre. Det fede ved surdej ig langtidshævet brød er, at du ikke behøver at kigge på det mens det arbejder 😊

Opskrift på surdej

3 dl groft malet fuldkornsrismel

5-6 dl vand

1 tsk øko honning

Bland det godt med en træ-ske og lader det stå på køkkenbordet i en glasbeholder med løst låg i tre til fem dage.

Rører i det hver dag – også med en træ-ske. Og så er det klar 🤗

Opbevares i køleskab og tages ud til stuetemperatur, inden det skal bruges.

Rigtig god fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *