glutenfri surdej hjemmelavet

Surdej

Jeg har opdaget, at mit glutenfrie og mælkefrie brød bliver langt bedre, hæver mere og smager bedre, når jeg bruger surdej i stedet for økologisk gær.

Det er supersimpelt at lave og så koster det kun en brøkdel af økologisk gær, som jo snart nærmer sig de kr. 5 for 50 gram.

Se video på youtube her.

Den store forskel ligger i tiden, for det tager typisk 3-5 dage at frembringe en gid og potent surdej, men når den først er igang, så kan den bo i dit køleskab imens du danser, synger, arbejder, spiser – kort sagt: lever videre. Det fede ved surdej ig langtidshævet brød er, at du ikke behøver at kigge på det mens det arbejder ????

Opskrift på surdej

3 dl groft malet fuldkornsrismel

5-6 dl vand

1 tsk øko honning

Jeg maler selv min rismel på min HAWO’s melkværn. Det er billigere i længden og smager SÅ meget bedre. Faktisk maler jeg det meste af mit glutenfrie mel selv 🙂

Bland det godt med en træ-ske, da det fremmer bakterievæksten og lader det stå på køkkenbordet i en glasbeholder med løst låg i tre til fem dage.

Rør i det hver dag – også med en træ-ske. Og så er den klar til brug 🙂

Opbevares i køleskab og tages ud til stuetemperatur, inden det skal bruges.

Brug den i mine gærfrie bagemix. Du finder dem her:

Bagemix uden gær

Rigtig god fornøjelse

#opskriften indeholder affiliatelinks. Jeg anbefaler KUN varer og ydelser, jeg selv kender eller har afprøvet.

Alle fede røde ord indeholder links til selve produkterne.

Du finder alle dine naturlig glutenfrie råvarer her

2 thoughts on “Surdej

Skriv et svar