glutenfri surdej hjemmelavet

Surdej

Jeg har opdaget, at mit glutenfrie og mælkefrie brød bliver langt bedre, hæver mere og smager bedre, når jeg bruger surdej i stedet for økologisk gær.

Det er supersimpelt at lave og så koster det kun en brøkdel af økologisk gær, som jo snart nærmer sig de kr. 5 for 50 gram.

Se video på youtube her.

Den store forskel ligger i tiden, for det tager typisk 3-5 dage at frembringe en gid og potent surdej, men når den først er igang, så kan den bo i dit køleskab imens du danser, synger, arbejder, spiser – kort sagt: lever videre. Det fede ved surdej ig langtidshævet brød er, at du ikke behøver at kigge på det mens det arbejder ????

Opskrift på surdej

3 dl groft malet fuldkornsrismel

5-6 dl vand

1 tsk øko honning

Jeg maler selv min rismel på min HAWO’s melkværn. Det er billigere i længden og smager SÅ meget bedre. Faktisk maler jeg det meste af mit glutenfrie mel selv 🙂

Bland det godt med en træ-ske, da det fremmer bakterievæksten og lader det stå på køkkenbordet i en glasbeholder med løst låg i tre til fem dage.

Rør i det hver dag – også med en træ-ske. Og så er den klar til brug 🙂

Opbevares i køleskab og tages ud til stuetemperatur, inden det skal bruges.

Brug den i mine gærfrie bagemix. Du finder dem her:

Bagemix uden gær

Rigtig god fornøjelse

#opskriften indeholder affiliatelinks. Jeg anbefaler KUN varer og ydelser, jeg selv kender eller har afprøvet.

One thought on “Surdej

Skriv et svar