Glutenfrie Tarteletskaller

Tarteletter

Denne opskrift er som en af de få med mælkeprodukter, da jeg ikke har haft det store held med at lave dem med plantemælkeprodukter. Tarteletten er jo meget brugt ved højtiderne og det har sin begrundelse.

Det er ikke helt let at lave tarteletskaller, men bestemt forsøget værd. Da de bringer meget glæde.

Til 12 stk. tarteletskaller bruger jeg følgende:

100 g smør

50 g boghvedemel

50 g fin rismel

10 g fiberhusk (den gule)

25 g majsmel

1 tsk. salt

10 g sukker

2 æg

20 g fløde

Fremgangsmåde:

Smuldr mel, fiberhusk, salt og sukker med koldt smør i en røreskål. Tilsæt æg og fløde og rør det godt sammen.

Lad dejen hvile i køleskab i mindst to timer.

Rul dejen tyndt ud og udstik den i cirkler med en diameter på ca. 18 cm, brug GODT med mel på bordet til at rulle ud på.

Læg cirklerne på bunden af muffin-silikoneformen.

Bag i 10-15 min ved 200 grader.

Lad dem afkøle helt på silikoneformen. Opbevares i køleskabet indtil brug. Kan fryses.

Glutenfrie Tarteletter med fyld
Glutenfrie Tarteletter med fyld

Fyldet kan varieres ud i det uendelige. Brug kartoffelmel eller tapiokastivelse til at give saucen konsistens.

Velbekomme 🙂

Skriv et svar